Sayfalar

Arşiv

11. ULUSLARARASI ÇOCUK VE GENÇLİK EDEBİYATI SEMPOZYUMU

Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Yazarları Birliği adına 2014 yılından beri düzenli olarak her yıl ekim ayında uluslararası katılımcı sayısı ve yayın kriterleriyle akademik ve bilimsel değerlendirmelerde gerekli şartları yerine getiren “Uluslararası Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Sempozyumu” düzenliyoruz.

Bu yıl 04-05 Ekim 2024 günlerinde 11. ULUSLARARASI ÇOCUK VE GENÇLİK EDEBİYATI SEMPOZYUMU düzenlenecektir.

11. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Sempozyumu’nun ana teması, “Masal, Destan, Efsane, Mitoloji, Sözlü Edebiyat ve Somut Olmayan Kültürel Miras”tır.

11. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Sempozyumu, Türkiye’den ve dünyadan birçok çocuk ve gençlik edebiyatı, halk edebiyatı, edebiyat tarihi uzmanının katılımı ile gerçekleştirilecektir.

Ülkemizde ve katılımcı ülkelerde ilk kez somut olmayan kültürel miras ile çocuk ve gençlik edebiyatının merkeze alındığı sempozyumda milletlerin somut olmayan kültürel miras birikiminin çocuk edebiyatına katkıları ve etkileri ile toplumsal birikim ve tecrübelerin çocuk edebiyatını zenginleştirme ilişkisine dair görüş ve önerileri paylaşmayı ve tartışmayı arzu etmekteyiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR

Son yorumlar